Andrius Švarplys. Sakote, tai yra taikūs protestai?

Share

Atviros Lietuvos Fondas (ALF) galėtų naudoti šią nuotrauką kaip savo logotipą. Abi organizacijos – Black Lives Matters ir ALF – yra finansuojamos George Sorošo. Vadinasi, vertybės ir misijos sutampa.

Sakote, „mes prieš smurtą, už taikų protestą!”?

Smurtas buvo vykdomas Black Lives Matter ir kovos su fašizmu vardu. Tai ne „prisišliejusių blogiečių“, o masinis ir idėjinis (ir, daugeliu atveju, koordinuotas) veiksmas. Štai kaip šis protestas atrodo:


Taip atrodo “taikūs” protestai

Tik su didžiule nostalgija galima prisiminti senojo ALF veiklą, kuri koncentravosi į Vakarų klasikinės kultūros atvėrimą lietuvių kalba, knygų ir vadovėlių leidybą, paramą konferencijoms ir stažuotėms. 2017m. atsikūręs Atviros Lietuvos Fondas pasižymi visai kitokia veikla. Birželio 5d. mitingas Vilniuje kartu su vandalizmu Amerikoje stulbinamai atskleidžia G.Sorošo finansuojamų organizacijų pobūdį.

Būtinas apmąstymas, koks yra ryšys tarp intelektualių formulių „pilietinė visuomenė“, „atvira visuomenė“, „žmogaus teisės“ ir riaušių JAV.

Apie savo vaikus

Aš savo vaikus mokinu visiškai priešingai – nemąstyk globaliai, tik lokaliai. Adekvačiai pasaulį gali suprasti tik per tai ką matai, kas yra čia vietoje, ką gali pajausti ir suprasti savo “skūra”.




Pagal F.Dostojevskio principą “lengva mylėti žmoniją, bet labai sunku mylėti konkretų žmogų”. Pagal Wiljamą Okhamą ir A.Šliogerį: realus yra tik štai šitas daiktas, šitas žmogus, haecceitas. Krikščioniškas ordo caritatis – pirma pasirūpink savimi; tam, kad nebūtum našta kitiems. Po to – rūpinkis artimiausiais savo žmonėmis, šeima, draugais.

Negelbėk badaujančių Afrikos vaikų, nesiveržk gelbėti pasaulio – geriau susitvarkyk savo kambarį, pakelk savo kieme šiukšlę, padėk konkrečiam žmogui (ir geriau, kai niekas to nemato, ir nesigirk niekam).

Nes kuo toliau nuo atsakomybės prieš savo aplinką, kuo toliau nuo savo kiemo, tuo labiau tikėtina, kad ištirpsi globaliose manipuliacijose.

Pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Štai šitame proteste “importiniai” šūkiai: Fuck the Police”. Kai ką tik Lietuvoje palaidotas pareigą vykdęs policininkas. Kitas eisenos šūkis: “Ar toleruosime rasizmą artimoje aplinkoje?“..

 

Komentarai :

  1. Kas daužė Lietuvos sostinej didvyrių lentas prie bibliotekos, lyg galai susiriša ir pasimato tikrieji veidai ir finansuotojai.

  2. Žinoma,bastytis gatvėmis ir šūkauti ,mosuojant kvailiausiais lozungais yra lengviau,nei dirbti .O jei dar pavadovauja tokie politiniai influenceriai,kuriems svarbu tik dauguma prieš rinkimus ir kurie tyliai ramiai šildosi rankeles prie visokių fondų,projektų,krizių suvaldymų dosniai žarstomų dotacijų.Du trečdaliai tų žygiuojančių nesupranta visai,apie ką čia reikia mąstyti,o likusieji turi savų tikslų,kurie tikriausiai labai toli nuo tikrojo rasiszmo ar kitų aukštųjų polėkių

  3. Absoliučiai pritariu; apie tų ligonių mitingėlius
    Ir stebiosi iš kur tiek idiotų ???

  4. Į Lietuvą suvežtos juodašiknės beždžionės ir vietiniai jų padlaižiai atvirai išdėstė savo tikslus-masiškai kolonizuoti ją negrais ir afganais,kol ji liks apskritai be lietuvių. Galutinis jų tikslas-kuo tikriausias RASINIS lietuvių ir visų čia dar gyvenančių baltųjų genocidas, iš anksto kruopščiai suplanuotas dėdulės sorošo ir jo šeimininkų su apraikytais galais…

    Na tikrai reto bukumo banda , kuri eina paskui kelis nigerius, ką tik nukritusius nuo palmių ir susitrenkusius galvas …. Eina , šūkauja , skeryčioja rankomis , o galiausiai ir ant kelių šliaužioja …. KIEK reikia surūkyti žolės, nupurkštos dustu nuo tarakonų , kad tokiais tapti ,,,, o gal jie tokie jau atėjo šį pasaulį ? Kiekviena revoliucija reikalauja aukų ….. NA, TIKROS NEPRIKLAUSOMYBĖS AUKOS ….

    1. o kuo cia deti zydai-? ka-? gluspetri tu-ar tu is tu kurie krematoriume dirbo palikuoniu-? nuopisa tu

      1. Diskutuoti su neadekvačiais ligoniais nėra jokios prasmės.





Comments are closed.

Share